От ДПС се заканиха: Времето на едноличната власт свърши! Има проблем с оцеляването на хората

payimage-568696

Нужда ни е коалиция, за да има взаимен контрол в управлението. Времето на едноличната и еднопартийна власт свърши. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Търговище, предава Bulgaria ON AIR.

„Другите политически партии търсят своята идентичност на основата на разделителните линии, противопоставянето, омразата. Отказът от диалог ни доведе до пети поредни избори в рамките на 2 години. В момента е нужно обединение, за да може в диалог, с общи усилия, в коалиция с взаимен контрол да търсим решение на проблемите на хората“, каза още Карадайъ.

Той призова за лична и колективна отговорност, партийна и парламентарна, за да могат решенията да бъдат реализирани.

„Необходим ни е диалог, за да намерим устойчивите политически формули, които да гарантират стабилност на икономиката и достигане на средноевропейските доходи“, категоричен бе Карадайъ.

ДПС ще излъчи от Търговище повече от двама народни представители.

„В момента има проблем с оцеляването на хората. Инфлацията е безумно висока, цените са непосилни. Хранителните стоки от първа необходимост са нараснали само за година и половина с 25%, лекарствата – с 36%. Инфлацията за последния месец между януари и февруари се е увеличила с 1 %, подчерта Ибрямов, цитирайки официалните данни на статистиката“, заяви водачът на листата на ДПС в Търговище Джейхан Ибрямов.

От ДПС подчертаха, че инфлацията може да бъде преборена само с инвестиции, с разкриване на нови работни места, с конкуренция.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ