Кошмар! 5 трупа на метри от деца в хасковско село, кметът изтръпна: Кой има достъп до такива неща?!

кмет хасковско село

Отровени улични кучета в хасковското село Книжовник. Местни хора се натъкнали на тях рано тази сутрин. Подаден е сигнал в полицията.

Рано тази сутрин, докато отива на работа, кметът село Книжовник – Невена Рачева, се натъква на страшна гледка. В центъра открива труповете на 4 кучета и 1 котка.

„Явно снощи някой си е позволил да хвърли отрова. В центъра на селото е хвърлена отровата, защото в този диапазон са кучетата“, сподели тя.

Хората в Книжовник са изплашени. Труповете на животните са в центъра на селото, а там играят много деца.

„То е потресаващо просто. Трябва да се намери откъде е тази отрова и кой има достъп до такива неща, защото това е доста силна отрова, не е някаква отрова за мишки. Това е отрова, която действа много бързо“, коментира жителят на село Книжовник – Стойчо Стоилов.

Според други обаче до масовото умъртвяване се е стигнало заради зачестилите нападения от улични кучета. Само за последните седмици са атакувани няколко души, един от тях е Станимир.

„Бях с колело, нападна ме бързо. Захапа ме само и щях да падна. Хубаво е, че спрях“, каза той.

Кметът на селото съобщи, че редовно се правят хайки в Книжовник, но въпреки това – броят на уличните кучета е около 20. Редовно минавали непознати, които спирали и изхвърляли малки кученца. Глутници имало на няколко места в района.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ