Шишков се врътна от диспут с Нанков, Комитова и Караджов. Присъствието му щяло да бъде… некоректно

payimage-566077

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков отказа участие във форум с бившите шефове на МРРБ по повод безопасността по пътищата и качеството на строителството, в това число и незаконното, предава Лупа.

Това стана ясно от отворено писмо за арх. Шишков до Богдан Милчев, председател на Института за пътна безопасност.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

ЧРЕЗ БЪЛГАРСКА ТЕЛЕГРАФНА АГЕНЦИЯ

ДО

Г-Н БОГДАН МИЛЧЕВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА ИНСТИТУТ ЗА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИЛЧЕВ,

Като благодаря за поканата и за интереса към темата за безопасността на българските пътища, засягаща контрола, прозрачността и качеството на строителството им и ремонтите на пътната инфраструктура, в това число и незаконното строителство, по която аз работя още от първия ден на встъпването ми на поста служебен регионален министър, смятам, че моето присъствие на форума с уважаваните от мен бивши министри: Николай Нанков, арх. Виолета Комитова и Гроздан Караджов, би било некоректно.

Тази моя позиция е във връзка с обстоятелството, че от 3 март 2023 г. ние сме в предизборна кампания. Участието ми в подобен формат на публична дискусия точно в този момент, когато всеки от тях е кандидат за депутат, не е удачно и би се приело за намеса в изборите и кампанията.

Мнението ми по въпросите, които предстои да бъдат коментирани, е публично известно – както за обстоятелството, че част от текущите ремонти на пътищата представляват основни и по този начин са се превърнали в незаконно строителство, така и за проверките, извършени на магистралите в последните няколко месеца: на АМ „Тракия“ – октомври 2022 г.; на АМ „Хемус“ в частта от София до Яна – декември 2022 г.; на АМ „Марица“ – февруари 2023 г. и на Северната скоростна тангента – 28 февруари 2023 г. За всичко това основна цел на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е да се подготви най-правилното задание за бъдещото ремонтиране на тези участъци от магистрали за следващите две години.

МИНИСТЪР: АРХ. ИВАН ШИШКОВ



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ