Звезда на Лудогорец за Ивайло Петев: Селянин! Даваше гъза на жена си, само да спаси кожата!

7 Dni Bulgaria09.03.2023
payimage-280408

Ивайло Петев се завърна начело на Лудогорец като треньор за втори път. Ние обаче се връщаме към старта на първия му престой и едно интервю на тогавашната звезда на Лудогорец в Б група Зоран Златковски.

– Обиден ли си на някого в Разград?
– Да, на Ивайло Петев съм обиден. След второто равенство срещу Доростол той обвиняваше всичко живо, само и само да се спаси на поста. Както се казва: Даваше гъза на жена си, само той да си спаси кожата! Влизаше в съблекалнята в следващите 2-3 мача и никой не го поглеждаше в очите. Усети се и започна да пита какво става. Никой не му говореше. Два дни преди мача със Спартак (Пловдив) в Разград Петев ме извика при него в съблекалнята на треньорите и започна да ми обяснява, че съм част от ядрото на отбора. И почна да ме пита какво става и кой довори срещу него. Казах му да не ме замесва в неговите интриги, и че не е улучил човека, който да му снася нещата от съблекалнята. Каза ми да си помисля добре, защото по този начин все едно съм срещу него. Казах му, че нямам нищо против него, но просто не съм интригант. Нервира се и каза, че друг можел да му докладва, щом аз не съм навит. Тогава разбрах, че Петев си случи със селски номера. После изобщо не сме си говорили. След последния мач, бихме Брестник с 1:0, казах на ръководството на Лудогорец, че ако той остане треньор, аз няма да започна подготовка с отбора. Така и стана. Казаха ми, че ще му дадат шанс да води тима и да се докаже. Всички са заблудени. Все едно да чакаш от умрял писмо. Вижте, че сега не пуска да играят Димо Атанасов, Мирослав Антонов и Мирослав Иванов. Те не са по-лоши от новите футболисти, но просто не му играят по свирката и заради това си патят. Искал е да му снасят информация за случващото се в съблекалнята, а те са направили същото като мен и са му отказали.

– След като отказа на Петев да му снасяш информация от съблекалнята, заплаши ли те по някакъв начин?
– Няма как да ме заплаши, никакъв не е. Лошото е, че за второто равенство в Силистра срещу Доростол (0:0) обяви, че няма вина за издънката. Хвърли я върху мен, Димо Атанасов, Мартин Дечев, Атанас Дреновички, Радослав Анев и Мирослав Антонов. В съблекалнята си е*a майката. Изреди ни имената пред всички и каза, че не сме се били раздали на 100%, стана страшно. Как така той все не е виновен. А, и да знаете, че води тренировките, четейки ги от листче. Преди всяко заниманието Георги Дерменджиев му записва какво да прави. На полувремето в Силистра Петев влезе в съблекалнята и не знаеше какво да ни говори. Всички очаквахме да даде указания, а той каза следното: „Айде малко да живнем. Тия са ку*венски отбор. Да ги е*а и умрелите мишоци! Кажете си нещо и излизайте. Трябва да бием, Кирил е на стадиона“. Излезе от съблекалнята и ние 10 минути стоим и се гледаме.

– Явно колективът в Лудогорец не е чак толкова добър?
– Той изчезна още през април. Повечето от футболистите не го гледахме в очите, като влезеше преди тренировка. Той се усети и един ден, като се появи и вика: „Какво има? Защо не ме гледате?“. И започна с неговото селско възпитание. Заплашваше ни и каза, че Кирил Домусчиев му вярва и че той коли и беси. Всички щял да ни изгони, постоянно заплашва. Ако трябвало нов отбор, щял да направи, ще ни махне всички, но той ще остане. След този скандал в никой от нас нямаше настроение за игра, дори и за тренировки. То и резултатите бяха наяве. Записахме 4 равни и 1 загуба след въпросния разговор.

– Как си обясняваш поведението на Петев?
– Нямам обяснение, не е нормално, постъпва като селянин. Навсякъде обяснява, че колективът в Лудогорец е добър и всички са сплотени, но всъщност не е така. Половината играчи не си говорят един с друг. Бразилците Шоко и Марселиньо са скарани. Петев влиза в съблекалнята и започва да обяснява, че бил дошъл в този умрял град, защото искал да постигне нещо. Казваше: „Иначе питайте ме кога ще стъпя тук. Тези умреляци, диваци, тук са забравени от Господ селяни. Кой може да ги понася, нека си псуват!“. И като свърши мача, отива при тях и започва да им се мазни. Пред тях казва, че Лудогорец има уникална публика.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ