Господ чу молитвите на цяла България за малката Бояна от Пловдив, майка й крещи от радост

7 Dni Bulgaria09.03.2023
73

Пламена Пачова – майката на малката Бояна, която беше диагностицирана с много рядко генетично заболяване и за която цяла България събра необходимите средства за трансплантация, съобщи добра новина. Във фейсбук тя сподели пост, с който заявява, че трансплантацията е успешна и дъщеричката ѝ е започнала да се подобрява.

Здравейте, приятели!

Щастливи сме да споделим, че вчера – 8-ми март, Бояна ни направи страхотен подарък! Дългоочакван подарък!

Случайно или не, преди около година, излезнаха ужасяващи за нас изследвания, които показаха липса на ензима Галактоцереброзид и диагнозата Крабе.

Във вчерашния ден получихме резултати от изследване на същия ензим и с огромна радост ни идва да крещим, че организмът на Бояна е започнал да го произвежда! Дори е в нормите!

Това показва, че трансплантацията е успешна и работата на новотрансплантираните клетки дава резултат. Една много важна спечелена победа!

Сега на дневен ред е, Бояна да връща способностите си, които загуби през изминалата една година.

Продължаваме с ежедневната физиотерапия и всички други дейности, свързани с възстановяването на физическите й възможности!

Тя е истински герой, няма да се уморим да го повтаряме и се справя чудесно, в което може да се убедите и вие! Тя е нашият извор на вяра, радост и вдъхновение!

Отново ви благодарим за подкрепата във всяко отношение! Желаем здраве на вас и любимите ви хора!

Припомняме Ви, че миналата година хиляди хора се включиха в дарителската кампания на Бояна. Тя страда от рядко срещано генетично заболяване, заради което почти напълно загуби способността си да се движи и говори (Болест на Krabbe (сфинголипидоза), известна и като глобоидноклетъчна левкодистрофия или галактозилцеремидна липидоза и са в безизходица. Това е рядко и често фатално метаболитно заболяване). Единствената ѝ надежда беше трансплантация.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ