Областният управител на София със спешни мерки след катастрофата: Самозабравили се чиновници си седят по креслата и…

Илиян Тодоров

След трагедията край Своге областният управител на София Илиан Тодоров предлага реални и практически мерки за спирането на войната по пътищата в Софийска област.

Тодоров поиска законодателни промени. „Областните управители нямат никакво въздействие върху ремонта и поддръжката на пътищата. С цел превенция изпратих едно писмо до министерски съвет, директора на ОПУ и АПИ, в него имаше списък с опасните пътища. Вече 10 месеца нямам отговор нито от АПИ, нито от Областното пътно управление“, каза Тодоров.

„До този ден ОПУ е трябвало да ми предостави четири отчета за свършената работа. Получил съм само един. Директорът дори отказва да ми каже какъв е бюджета за ремонта на пътищата в областта“, продължи Тодоров.

„Експерти по нищоправене и самозабравили се чиновници седят по креслата, които дори нарушават заповеди на министър-председателя“, оплака се Илиян Тодоров.

Той сподели, че е провел разговор с Волен Сидеров и след коалиционен съвет с коалиционните партньори в „Обединени патриоти“, ще предложат областните управители да отговарят за ремонта на пътищата от републиканската пътна мрежа.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ