Тошко Йорданов разкри заговор срещу ИТН: Бяхме изхвърлени от НС с фалшификации. Режисирано е…

тошко йорданов

Тошко Йорданов разкри заговор срещу „Има такъв народ“. Според заместник-председателя на партията отпадането им от предишния парламент е било „режисирано“.

„Бяхме изхвърлени с фалшификации, поне това е моето вътрешно убеждение, подплатено с реплики между БСП и ПП, когато си говореха в предходното Народно събрание за кодовете на машините“, каза той пред БНР.

По думите на Йорданов във времето, в което ИТН не е била в парламента, са „лъснали лъжите, които са се излели върху тях“:

„На нас ни помогна времето. … Сега имаме завръщане на хора, които преди са гласували за нас, но на предните избори са се въздържали или са гласували за някой друг“.

Според него с 11 депутати, колкото ще имат ИТН в 49-ото Народно събрание, може да се направи много:

„Във фрагментиран парламент понякога се оказва, че по-малката политическа сила има по-голяма тежест за вземане на решения, защото гласът и тежи повече и може да накланя везните. Ние ще постъпваме абсолютно практично и ще гласуваме неща, които са полезни“.

ИТН има готова законодателна дейност, подчерта Тошко Йорданов:

„Едно от най-важните неща е бюджетът на държавата. … Със сигурност трябва да се предприемат мерки за икономиката на страната и да се спре това безогледно харчене. … Ние сме в тежка финансова криза заради некадърната финансова политика на Асен Василев, която е твърде лява. … Трябва да се предприемат мерки за финансова дисциплина“.

България е страна от ЕС и когато отговаря на критериите, ще влезе в еврозоната, коментира още заместник-председателят на ИТН.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ