ВЕЛИКИ! Първи медал за България при девойките на Световното първенство по фехтовка

14a9be7d-da9f-43ab-b4af-c8fc84b19b18

Българският отбор на сабя девойки извоюва бронзовите медали на Световното първенство по фехтовка за младежи, девойки, кадети и кадетки, което се провежда в Пловдив. Тимът в състав Калина Атанасова, Белослава Иванова, Ана Михайлова и Емма Нейкова, под ръководството на националния треньор Ивайло Воденов, стигна до третото място в конкуренцията на 28 отбора и написа нова страница в историята на българската фехтовка, като спечели първи медал за българската женска фехтовка в отборна надпревара на световни първенства, предава Добрич Медиа.

Атанасова, Иванова, Михайлова и Нейкова влязоха в турнира под номер 8. В първия си двубой от елиминациите, за място сред най-добрите осем, българките победиха Румъния с 45:21. В следващата среща сабльорките на България се изправиха срещу поставените под номер 1 в схемата французойки и ги надиграха с 45:42, гарантирайки си място в топ 4. До последната смяна в двубоя българките изоставаха в резултата, но при 32:40 Емма Нейкова изведе България до успех с 45:42.

В срещата за място на финала българките отстъпиха пред тима на Италия с 18:45. В битката за бронзовите медали възпитаничките на Ивайло Воденов победиха Узбекистан с категоричното 45:33 и така стигнаха до най-големия успех в историята на България в отборните надпревари при девойките на световни първенства.

При младежите на сабя отборът на България в състав Виктор Филев, Христо Христов, Тодор Стойчев и Георги Златаров се класира на 10-о място от 36 участници. В първата среща от елиминациите, за място сред най-добрите 16, фехтовачите победиха Хонконг с 45:38. Последва загуба от Япония с 33:45. В срещите за разпределение на местата от 9-о до 16-о, българите победиха Великобритания с 45:31, след това надделяха над Турция с 45:40 и отстъпиха пред Унгария с 27:45.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ