ПАДЕНИЕ! На малки деца в училище представиха скандална книга. Насърчават ги да пият алкохол

книга

Книга със сексуално съдържание и циничен текст е била представена пред ученици в пети клас. Част от тях дори са си купили четивото. За случая сигнализираха възмутени родители от няколко училища в Хасково. Представянето е било част от проект на фондация, насърчаваща четенето сред децата, съобщава Нова телевизия.

„Книгата се казва „Да пробудиш драконче”. Инициативата е хубава, но на някои страници има нецензурни и груби изрази, които не мога да ги кажа в национален ефир, а това нещо се продава в училищата. Потресена съм. Рекламира се алкохол, насърчават се децата да пият”, разказа Живка Ванчева, която е майка на петокласничка.

„Слава Богу, че моята дъщеря не стигна до въпросните странички. Наложи се да й взема книгата, а тя беше много очарована от нея, когато й я купихме. Всички от класа обсъждаха и се радваха, но се наложи да я прибера“, споделя друга жена.

„Този проект дойде като естествено продължение на Седмицата на детската книга. Когато се срещнахме с авторите, бяхме във възторг, че искат да представят на децата нови, млади автори”, коментира в ефира на „Здравей, България” началничката на регионалното управление по образование Веселина Политова.

Инициативата е на Константин Иванов и неговата фондация.

„За съжаление не познаваме изцяло текста на четивото. Винаги предварително изпращаме списък с имената на книгите и авторите на родителите. При желание може да се научи много за тях в Интернет. Книгата повече няма да бъде представяна на децата. Договорът с автора е прекратен”, обясни той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ