Скръбна вест! Известна българска тенисистка почина внезапно на 50 години

тенисистка

На 50-годишна възраст почина известната българска бивша тенисистка Елена Пампулова-Бергоми, съобщиха от Българска федерация по тенис.

Пампулова-Бергоми е дъщеря на многократните републикански шампиони по тенис Емилиян Пампулов и Любка Радкова. Тя има една титла от турнирите на УТА на сингъл и 3 на двойки, 12 титли от турнирите на ITF на сингъл и 8 на двойки. През 1996 година достига до номер 62 в световната ранглиста, предава Блиц Спорт.

Елена Пампулова-Бергоми е дългогодишна националка на България за Фед Къп и една от българките, която е печелила титлата от турнир на WТА. Софиянката триумфира на турнира в Сурабая (Индонезия) през 1994 година. Пампулова-Бергоми има участия в турнири от Големия шлем, както и в олимпийския турнир в Барселона през 1992 година.

През 1991 година се омъжва за Аксел Вагнер, но на 25-годишна възраст остава вдовица.

През юли 2006 г. Елена се омъжва за дългогодишния си приятел швейцареца Кристиян Бергоми. През март 2008 г. се ражда синът им Алекс.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ