ЕКСКЛУЗИВНО! ГЕРБ на консултации, Бойко категоричен: Имаме план за нещо стабилно, но Радев трябва…

payimage-579880

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отиде на консултации с президента Румен Радев. Заедно с него са Десислава Атанасова и Томислав Дончев.

,,Искам да ви поздравя с постигнатия успех. С тази изборна победа избирателите ви възложиха една огромна отговорност, защото знаем, че първата политическа сила носи най-голяма отговорност за съставяне на правителство, и то съставено бързо0 в условието на война и на криза.“, каза президентът Румен Радев пред представителите на ГЕРБ.

Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ има план да направи нещо стабилно, но президентът трябва да помогне. Радев поиска Борисов да му даде ориентировъчно време за съставяне на правителство, бюджет и приемане на проектозакони, които да не спъват страната по пътя за Шенген.

„След като вчера започна работата на парламента, заложихме срокове до следващия вторник да решим как ще работи парламента. В сряда ще разгледаме и гласуваме правилника за работа в парламента. Имаме време и да разгледаме комисиите. Това ще се случи в края на другата седмица или след първи май. Приоритет са законите, които в разговорите с ПП-ДБ, записахме като важни. Приоритетно ще разгледаме законите от МС, които касаят Плана за възстановяване и устойчивост, Еврозона и Шенген, както и тези, които касаят реформа в правосъдната система“, заяви председателят на ПГ ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Тук обаче бих искала да подчертая, че МС има още да изпълнява по задълженията си по Плана за възстановяване и устойчивост, касаещи българската енергетика и БНБ“, подчерта тя и обяви, че минималният срок, ако е постигната договореност между партиите, може да се каже, че парламентът в рамките на 2-3 седмици ще разгледа възможно най-много закони.

Радев каза, че гарантира, че тези закони ще бъдат внесени в парламента колкото се може по-бързо.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ