Ризова захапа Чорбанов: Сигурно сте много важен сега?! Той я укроти: Нищо не се е променило

андрей чобанов

Човек вероятно става много важен, когато стане зам.-председател на парламента. Как ходите на работа – кола, охрана?

С този въпрос Цветанка Ризова посрещна госта си проф. Андрей Чорбанов от парламентарната група на ИТН, който зае поста и на зам.-председател на Народното събрание.

Не, не. Отказах се от колата и от охраната. Продължавам да смятам, че съм нормален български гражданин. НСО иска да наложи кола и закрила, освен ако не се откажа от това с декларация, каквато аз подписах. Силно се надявам, че инстуционалната промяна в моето положение няма по никакъв начин да промени ритъма ми на живот. Така че ще си живея както и досега, посочи той.

А как дойдохте до студиото?, полюбопитства водещата.

Пеша дойдох, отвърна й той.

Резултатите от подписката дали има нужда от референдум да преминем към президентска република не ни обезкуражава. Напротив, виждаме, че трябва да работим в посока да има референдуми, хората да бъдат питани за повече неща. Колкото повече пряката демокрация бъде възможна, толкова по-добре ще се чуе какво мислят самите граждани, посочи той.

ИТН си научихме урока. Разбрахме, че не бива да се доверяваме само на добрите намерения. Ние преди това направихме и точно затова направихме много компромиси. Но това е като да хванеш партньора си в извънбрачна връзка и да останеш с него заради децата. Не трябва да е така. Липсата на доверие между партньорите във всяка сфера на живота може да доведе до много лоши неща, коментира той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ