Скандални разкрития: 11 непълнолетни момичета са станали жертва на Мотикаря, изнудвал ги със снимки и…

мотикаря

Порнографски материали с 11 момичета, ненавършили 18 години, са били разпространени в интернет от хакера Мотикаря и съучастниците му. Това стана ясно по време на разпоредителното заседание в Пловдивския окръжен съд. Нито една от пострадалите обаче не се яви лично в съдебната зала, пише TrafficNews.

Срещу създателя на популярната преди години интернет страница „Мотикаря” – Павел Скръчков има повдигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група за разпространяване на порнографски материали с деца. Заедно с него в качеството на обвиняеми са привлечени Валентин Палийски, Александър Иванов и Стефан Великов.

Единствено Скръчков и Иванов дойдоха днес в съдебната зала заедно с адвокатите си. Защитниците на другите двама не присъстваха, което стана и причина за отлагане на делото. Обвиняемите ще трябва да се явят отново в съда на 2 юни, когато ще трябва да стане ясно как ще протече процесът. Ако се признаят за виновни, мъжете ще имат право да се ползват от по-леки присъди.

Според обвинителния акт престъплението е извършено в периода от месец януари 2014 г. до юли 2017 г. в Пловдив и на територията на Република България.

Четиримата обвиняеми създали интернет страници, сайтове, онлайн платформи и пощенски кутии, които са използвали за легално прикриване на дейността си, свързана с държането и разпространението на порнографските материали. Те имали отлични компютърни познания и направили специални защити за платформите и страниците. На тях били публикувани снимки и видеофайлове с порнографско съдържание с момичета, които нямат навършени 18 години. Изображенията били копирани от други интернет пространства.

През 2003 година Павел създава сайта му www.motikarq.com, като в началото там имало хумористично съдържание, но впоследствие започнали да се публикуват разголени снимки на момичета. Посетителите се увеличили, а след това и парите за реклама. Така Павел решил да продължи с разпространението на порнографските фотоси, с които е изнудвал и момичетата. Разследването срещу него отнело доста време, защото трудно се доказвали връзките на цялата група в социалните мрежи.

За подобен род престъпление законът предвижда от 3 до 10 години лишаване от свобода.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ