Е, не, ПП съвсем иззу гащите! Лорер говори за ГЕРБ като за кума си Киро Петков: Може да ни свалят

7 Dni Bulgaria26.04.2023
даниел лорер кирил петков

ПП-ДБ си дават ясна сметка, че кабинет с техни министри, подкрепен от ГЕРБ, може да падне, но не се притесняват от този факт. „Ако беше лесно, друг щеше да го е свършил много отдавна. ПП-ДБ доказахме, че не ни е страх да влизаме в трудни битки. Има риск такова правителство да бъде съборено – парламентът решава колко дълго ще живее. Затова тези първи стъпки, програма и управленски приоритети са толкова важни да се случат публично, така че всички да знаят какво ще свърши това правителство. Когато някой реши да го сваля, защото сме станали неудобни, нека да каже пред обществото защо го прави“. Това коментира Даниел Лорер на въпрос за лабилността на подкрепата, чакана от ГЕРБ на фона на продължаващите критики от страна на ПП-ДБ.

Той посочи, че коалицията е прекарала няколко изборни кампании, в които разказва отново и отново всичко случило се в страната, което не бива да се случва повече. „Няма да спрем да говорим, нито за случващото се. Но разбираме политическата си отговорност и задачите, които ни предстоят като парламент оттук насетне. Разбираме и политическата ситуация. Вече имаме законодателна програма, за която имаме разбирателство, предстои програма на правителството, по която да има разбирателство. И тогава идва въпросът дали съставът на правителство, излъчен от ПП-ДБ, ще срещне подкрепа от колегите от ГЕРБ, а може би и от други политически сили“, лаконичен бе Лорер за евентуалната съвместна работа на двете най-големи парламентарни сили.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ