„Това е правилният подход! Положителна стъпка в ситуацията“: ДПС одобриха номинацията на Габриел

payimage-567114

ДПС, за разлика от БСП, одобриха подхода на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да предложи предварително кандидат за премиер в лицето на Мария Габриел.

„Това е правилният подход“, каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред парламентарни репортери. „Ако по този начин се реагираше и в предишните Народни събрания, може би щяха да произведат нещо по-стабилно – от предишните парламенти като управление.“

Карадайъ приветства подхода на Борисов да обяви кандидатурата на Габриел „достатъчно рано и навреме“, както и заявката от ГЕРБ да разговарят с всички парламентарни групи.

„Това е новото, това е добре, това е положителната стъпка в тази ситуация“, изкоментира председателят на ДПС.

Карадайъ все пак призова „да не изпреварваме събитията, да вървим стъпка по стъпка, с разум, с отговорност към проблемите на хората и държавата и в диалог“. Тогава можело да се намери необходимата формула за управление в тази ситуация.

От партията на Доган очаквали покана за още срещи с ГЕРБ, както заявили от формацията на Борисов. Там можело да се видят какви приоритети и каква формула за управление ще им се представят. Все още разговор за министри не се водел.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ