Пиян и без книжка 19-г. баровец с Порше помля патрулка в Русенско. Полицаи не помнят такъв екшън

payimage-42496

19-годишен пиян водач си спретна гонка с полицията и блъсна патрулка. Инцидентът е станал вчера в следобедните часове по трасето от Лесопарка до изхода за София.

Около 14:45 часа на тел. 112 е постъпил сигнал за лице в нетрезво състояние, управляващо агресивно лек автомобил марка „Порше Кайен“ в района на Лесопарк „Липник“ край Николово. Веднага към мястото са изпратени полицейски сили, но междувременно е подадена информацията, че след направена забележка от граждани водачът и двама негови спътници са отправили закани към тях, а след това с автомобила отпътували в посока към Русе, пише RuseMedia.

Незабавно дежурните наряди са били пренасочени за установяване на движещия се автомобил. Той е бил засечен от екипите, но на подадените светлинни и звукови сигнали не е преустановил движението си. Преследването му е продължило по бул. „България“, където отново не е спрял, независимо от ясно подадените сигнали от полицаите.

След това колата е обърнала посоката си на движение и се е насочила по булеварда в посока изхода на града към София. В района на км 4+200, при разклон за местността „Люляците“, той е бил принуден да спре, заради излизащите от местността автомобили.

След спирането си обаче, водачът е потеглил назад и е блъснал със задната част на джипа предната част на патрулен автомобил с марка „Шкода“ и му е нанесъл щети. Служителите не са пострадали.

След удара шофьорът и пътниците са се опитали да напуснат мястото и да избягат, но са заловени от униформените. Като водач на превозното средство „Порше Кайен“ е установен 19-годишен от гр. Ветово, а като пътници двама мъже на 23 и 30 г., също ветовчани, познати на органите на реда.

При проверката на шофьора е изяснено, че той е неправоспособен и с положителна проба за алкохол, като уредът е отчел 1,72 на хиляда. Младежът е отказал кръвна проба. Проверката за наркотици е дала отрицателен резултат. Случаят е документиран, като е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК и чл. 325, ал. 3 вр. ал. 2 вр. ал. 1 от НК,.

19-годишният е бил задържан по ЗМВР. Работата по случая продължава.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ