Бразилският нападател Игор Тиаго е договори личните си условия с Клуб Брюж, съобщава „Het Nieuwsblad“.

Изданието разкрива, че ако сделката между Брюж и Лудогорец бъде финализирана, Тиаго ще получава заплата от 1,2 милиона евро на година.

Договорът на бразилския нападател с Брюж ще бъде за период от четири години.

„Със своите естествени голове и млада възраст Тиаго все още има много потенциал да се развива. Освен това той е едва в началото на кариерата си в европейския футбол, след като премина от бразилския Крузейро в Лудогорец през февруари 2022 г.“, пише изданието.

„Игор Тиаго притежава всички качества, които Клуб Брюж търси в целевия нападател. Бразилецът има впечатляващ атлетичен профил с ръст от 1,90 метра. Освен това е млад и има много поле за развитие. Тиаго показва своята гъвкавост в Лудогорец, тъй като той не само е машина за отбелязване на голове с 14 гола – което го поставя на трето място в класацията за голмайстори на Първа лига – но има и пет асистенции. Освен това Тиаго има отлични физически способности и владее топката, което го прави ценен за неговия отбор. С ръста си е опасен и във въздуха и печели много дуели“, пишат още белгийците.

„Качествата на Игор Тиаго го правят точно този тип нападател, който Брюж отчаяно търсеше миналото лято. Със своята млада възраст и голям талант, той може да бъде ценна инвестиция за Клуб Брюж и евентуално да окаже незабавно влияние на стадион Ян Брейдел. Ако сравним някои конкретни данни с тези на настоящите нападатели на Клуб Брюж Феран Жутгла и Роман Яремчук, Тиаго стои с глава над останалите. Важно е обаче да се подчертае, че има разлика в качеството между българската и белгийската лига, така че това трябва да се има предвид при сравнение“, завършва „Het Nieuwsblad“.