МРЕЖАТА ГЪРМИ: След брифинга на Руди Гела, Киро си отдъхна. Страх го е от друг запис?!

payimage-578205

Явор Божанков по БТВ обяснява, че бил казал на Националния съвет от “оня запис”: ако вкараме България в Шенген и Еврозоната и направим съдебната реформа – заедно с ГЕРБ, готов съм да платя всякаква цена. Колко патриотично! Колко патетично!

От всичките 50 души, участници в он-лайн конференцията, било осъзнато: имало риск, че тази партия може да спре да съществува.
Нямало да “изперат Борисов”, защото той обяснил, че него го пере народът на избори. И така било, наистина: за ГЕРБ гласуват над 600 000 избиратели и ГЕРБ е първа политическа сила.
“ГЕРБ ще ви излъжат”, казвали им на ПП. Ето, на, не ги излъгали за промените в Наказателния кодекс (закона “Зарков”). И защо не са ги излъгали? Защото “такава е ситуацията”, а тя е такава, понеже започна война по върховете на съдебната система. Да, това е вярно.

Защо е добре да се овладеят службите, пита тв водещата Жени Марчева? Защото излъгали за войната в Украйна. Затова ли Кирил каза, че войната ще приключи скоро и Украйна ще падне победена?!
Явор Божанков изведнъж забелязал нещо, за което пиша отдавна. Вчера, на пресконференцията, от дясната страна на Радостин Василев, който се бори срещу статуквото (страшна борба пада!), седеше човекът на Държавна сигурност Николай Радулов. Когато, в 46-я парламент, “Има такъв народ” предложи проекто-кабинет, Николай Радулов беше предложен за вътрешен министър – тогава Татяна Дончева, Мария Капон, Николай Хаджигенов подскочиха възмутени, че няма да допуснат Държавна сигурност в управлението и отказаха да подкрепят Слави.

Явор Божанков е прав да пита за това: как така председателят на ДАНС се обажда на Радостин Василев лично и му предлага охрана?! Политиците се пазят от гардове на НСО, а ДАНС охранява обекти от стратегическа важност.
Аз да му кажа на депутата Божанков – и той ренегат като Руди Гела – мигрира от БСП в ПП – домът на Радостин Василев е стратегически обект: в него се събираха отцепниците от ИТН, за да договарят подкрепа за правителството на Кирил Петков. Очевидецът на събитията Герги Георгиев заяви в интервю пред мен на 16 март: Радостин Василев е поставил въпроса за подкрепата така: глас срещу пари; споменавана е сумата от 500 000 евро на депутатска глава.

Да добавя нещо важно: на 12 март изпратих питане до вътрешния министър Иван Демерджиев, чийто началник – президентът Радев – е началник и на ДАНС: как така Радостин Василев се хвали, че чете досието на плевенчанина Христо Аврамчев, “дълго един километър”? Откъде-накъде, това е абсолютно незаконно. Бившият вътрешен министър Младен Маринов обясни пред камерата ми в парламента: да, недопустимо е, за да се разбере кой му е дал досието са необходими 5-10 минути. Аз чакам близо 3 месеца! Писах даже на премиера Гълъб Донев – нищо, мълчание. Разговарях с нежната публична половинка, неизменната спътничка на министъра – Мария Папазова, тя обеща да провери и да ми отговор. Пак нищо. Тишина.
А, бе, хора, Руди Гела да не е слушалка на службите, а?! Кой го ползва?

… Вчера ми направи силно впечатление едно нещо: след пресконференцията на Радостин Василев, Кирил Петков си отдъхна; беше някак облекчен и доволен. Защо? Видно от паникьорското му изявление предната вечер, той се е страхувал от друг запис. Този не го разклати. Както предположих: всичко ще бъде обяснено, замъглено, отиграно като неразбрано и откъснато от контекста. Така и стана: телевизиите изпират “парапетите”, както обикновено.

От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ