Лъснаха им задниците! Радев се бави да подпише закона за смяната на Гешев, пази си Каскета

7 Dni Bulgaria30.05.2023
Иван Гешев 2

Гласуваните в края на миналата седмици промени на второ четене в Наказателно-процесуалния кодекс (и ЗСВ) не се появиха в днешния брой на Държавен вестник. Липсата им говори, че президентът Румен Радев не е подписал обнародването на така желаната съдебната реформа, писана от собствения му министър Крум Зарков.

Според Конституцията законите следва да се обнародват в 15-дневен срок след приемането им, като за целта президентът следва да издаде указ. Такава е процедурата, ако не се налага вето. В конкретния случай такова не се очаква, тъй като финалната версия на законопроекта бе изготвена от служебния му министър.

Измененията бяха гласувани в петък от парламента и предвиждат механизъм за разследване на главния прокурор, както и намален брой гласове за отстраняването му.

Има някаква вероятност промените да бъдат публикувани в извънреден брой на Държавен вестник или да излязат в следващия редовен брой в петък, стига Радев да не реши още да брани новия си авер Иван Гешев!.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ