Саша Илич се хвана за главата! ЦСКА остава без четвърти титуляр, как да бие Левски?

7 Dni Bulgaria05.06.2023
payimage-575251

Трети основните футболист на ЦСКА – Маурисио Гарсес, е на път да пропусне дербито с „Левски“. Мачът между най-големите столични грандове е в сряда от 18,45 ч.

Срещата е от последния кръг на т.нар. българско първенство и ще бъде определяща за шампиона. Преди началото на кръга ЦСКА изостава на 2 точки от лидера „Лудогорец“. Разградчани гостуват на „Черно море“.

Наставникът на „армейците“ Саша Илич има кадрови притеснения в нападение, след като двамата му основни реализатори не са напълно здрави. Маурисио Гарсес, който има 10 гола и 2 асистенции в 31 мача от шампионата, е с мускулно разтежение и днес тренира на облекчен режим.

Голмайсторът на тима Дюкенс Назон, който е със 17 попадения в Първа лига, пък се оплаква от болки в коляното и също се готви по специална програма с по-леки натоварвания, като по всяка вероятност отново ще остане резерва, както и в предишните три мача на ЦСКА.

Илич няма да може да разчита и на централните защитници Мено Кох, който е наказан, както и на Юрген Матей, който отпада заради травма на коляното.

Съперникът „Левски“ пък се нуждае от задължителна победа в борбата за третото място и директна квота за Лигата на конференциите, след като изостава на 2 точки зад ЦСКА 1948, който приема „Локомотив“ (Пловдив) и дори с равенство ще си гарантира спечелването на бронзовите медали.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ