Деси Атанасова нахока БСП: Не знаят правилника на НС! Организирайте комисия по обучение

payimage-568232

След като БСП настояха искането за имунитета на Бойко Борисов да влезе като извънредна точка в дневния ред на парламента, Десислава Атанасова излезе на трибуната и атакува социалистите, че не знаят правилника на Народното събрание, защото няма такава процедура.

Правилно отклонихте предложението за безпредметни процедури. На БСП не са им ясни разпоредбите на правилника. Не знам дали би се създала комисия за сваляне на имунитет и комисия, която ще се произнася по тезата. Организирайте комисия по обучение по правилника за прилагане на правилата, които всички ние преди по-малко от месец сме гласували, заяви от трибуната Десислава Атанасова.

Тя обясни, че не е учудена, че колегите й не познават разписаните вече правила.

Ваша е задачата да отклонявате подобни процедури по начина на водене. Беше недопустимо някой народен представител да предлага точки, това може да прави само председателят на НС, заяви тя.

Георги Свиленски обаче излезе и опонира на твърденията на Атанасова. Нека не се внушава, че ПГ на БСП не знае правилата и обясни, че има 5 дневен срок, в който да се вземе становище.

Шефът на НС трябва да ни каже – има такова искане, в 5 дневния срок не е получено заявление от колегата, на който е поискан и да каже какво правят. Може, разбира се, да каже, че парламентът нищо няма да прави, уточни Свиленски.

Ваше право е да предложите, ако не искате, другата седмица ще го предложим, заяви рогоносецът



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ