Бойко ли прати красивата си юристка да размаже Радев в ефир: Тясно му е! Открито прави партия

7 Dni Bulgaria11.06.2023
1

Повече от това, което се случи като скандали не смятам, че ще се открие през новата седмица. Време е тази тема с главния прокурор да бъде затворена, неговата оставка да бъде гласувана и президентът да даде указ за освобождаването му.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria депутатът от ГЕРБ Рая Назарян.

Решението за искането на отстраняването на Гешев беше лично на самата Мария Габриел. Тя идва от европейските институции и виждаше как изглежда България отстрани. Поведението на главния прокурор показва, че е правилно решението ни да поискаме той да бъде освободен. Има липса на безпристрастност при неговите действия. Недопустимо е да се правят пресконференции от името на прокуратурата, на които да се обсъждат лични отношения и да се използват такива изрази като „политически боклук“.

 

Президентът при избора на главен прокурор на Иван Гешев не подписа указа. Сега, когато се иска освобождаването му той пак се говори, че ще постъпи по същия начин. Кога е бил искрен? Когато не иска да е назначен или когато не иска да е освободен от длъжност? Зависи как той би действал, ако той не изпълнява действията, които са му поверени и не изпълнява задълженията си, ние бихме подкрепили импийчмънт. Ние ще сме задължени да го направим.

Очевидно на Радев президентството вече му е тясно и съвсем открито започва да говори за създаването на партия.

Не мисля, че ще има нещо ново по „Барселонагейт“ от изслушването на Иван Гешев в Европейския парламент. Този казус не е нов на прокуратурата. Тези факти не са подкрепени с каквито и да било доказателства. Има разни тези, но няма доказателства.

Право на всяка група от парламента е да излъчи свой представител. Пеевски беше техен избор. Разбира се, че ще го подкрепим. Нашите аргументи са, че той е предложен от тази група и ние трябва да го уважим. Промените на Конституцията не водят до пране и той няма да бъде изпран.

Ние не сме коалиция с ПП-ДБ и няма коалиционно споразумение между нас. Хоризонтът на управление е 2х9 месеца. Политиката е отговорност, а не постове. Румен Спецов не беше обща цел, това е предложение на Продължаваме промяната. Дали ще искаме зам.-министри е въпрос на експертиза и добра преценка.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ