Скандалът е оромен! Амебата Денков даде на бременната Лена вицепремиерски кабинет

7 Dni Bulgaria26.06.2023
лена бориславова

Лена Бориславова ще се настани във вицепремиерски кабинет, след като бъде назначена за съветник на министър-председателя акад. Денков, научи Епицентър.бг.

Заповедта за назначението й още не е подписана, но настаняването й във вицепремиерски кабинет създава напрежение в управляващата коалиция, защото този факт показва, че Бориславова се изравнява с вицепремиера Мария Габриел, без да има такива функции.

Бориславова е всеки ден в Министерски съвет, командва, раздава задачи и селектира кадри за назначения в министерства и агенции, твърдят запознати от МС.  Лена Бориславова се отказа от депутатското място в парламента с обяснението, че ще работи за местните избори. Но всъщност се оказа „сивият кардинал“, който командва правителството и се опитва да прави същото дори с ПГ на ГЕРБ-СДС със заплалшителни есемеси.

Последният бе изпратен от нея на Десислава Атанасова със съдържание: „Ще развалим сглобката“.

Между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС вървят трескави консултации за подписване на общ документ за съвместно управление. Във вторник се очаква представители на двете групи да се срещнат за уточняване на позициите.

Ще се стигне ли подписване на коалиционно споразумение, както Борисов поиска, предстои да видим.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ