Асен Василев си изпусна нервите срещу Григорова: На тази лъжа не мога да се въздържа

payimage-592127

Бюджетът на държавата за 2023-а скара финансовият министър Асен Василев и Ваня Григорова от КТ „Подкрепа“ по време на тристранката, предава 24 часа.

Поводът бе становище на синдиката в сектор „здравеопазване“, в което е записано постигане на заложените в колективните трудови договори възнаграждения за лекари и медицински сестри. КТ „Подкрепа“ не откри доказателства това обещание да е изпълнено нито през държавния бюджет, нито през бюджета на НЗОК. Напротив, средствата за болнична помощ в бюджета на НЗОК са намалени със 160 млн. лв. в сравнение с тези, заложени във варианта на бюджет на служебното правителство. Отделен е въпросът, че дори да бъдат осигурени средства, няма механизъм, по който да се гарантира, че те ще стигнат до всеки медицински специалист. Настояваме за по-прецизен изказ, когато се дават обещания, без те да са обезпечени финансово и процедурно.

Докато Григорова изреждаше забележките на синдикатите, я прекъсна Василев. На четвъртата лъжа не мога да се въздържа, каза финансовият министър.

Разбирам, че ви е неудобно от лъжите и от това, че ви разкрихме, отвърна му Григорова. Двамата продължиха да говорят един през друг на микрофона и се наложи вицепремиерът и председател на тристранния съвет Мария Габриел да ги прекъсне.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ