Минко Столарски уби известна общинска съветничка, днес се жалва: Исках да я накарам само да млъкне

минко столарски 1

„Действах напълно спонтанно, след като тя ме нагруби и обиди, не съм искал да я убивам“. Това призна днес пред разширен състав на Окръжния съд в Пазарджик 73-годишният Минко Столарски, който е обвиняем за убийството на общинската съветничка от Велинград Екатерина Каферинова, предава 24 часа.

По думите му той я „стиснал за гушата“, след като тя му заявила, че няма му върне пари и го обидила на „мъжко достойнство“. Столарски твърди, че с негови средства е била построена част от минералния плаж на Каферинова, с която имали близки отношения от 2006 до 2017 г.

След като отношенията им се обтегнали, той отправял няколко пъти закани към общинската съветничка, че „ще превърна плажа в гробище“. Това заяви в съдебната зала под клетва дъщерята на починалата- Илияна Добчева. Във фаталния ден 28 август 2022 г. Минко Столарски пристигнал във Велинград с идеята да се срещне с децата на Каферинова-сина Тодор и дъщерята Илияна и да им обясни какви са били финансовите взаимоотношения с майка им. Той носел със себе си извлечение от банкова сметка и нотариален акт и имал намерение да обсъдят заедно бъдещи бизнес планове. Столарски поискал от Екатерина да му прехвърли половината от имот в курортния град, но тя отказала. Поискал да й стане съдружник във фирмата, стопанисваща плажа, но пак срещнал отпор. Това предизвикало скандала между тях двамата, когато Каферинова се разкрещяла и настоявала той да си върви.

„Единственото, което исках тогава, е да я накарам да млъкне, защото не можех да понасям викането“, обясни пред магистратите Минко Столарски. Той разказа как я сграбчил с дясната ръка за гушата и двамата политнали напред. След това не помнел какво е станало.

Когато я повикал по име, а тя не отговорила, той осъзнал, че е станало нещо, въпреки че не очаквал да е най-лошото. „Не съм искал да я убивам, то просто се случи“, заяви Столарски. Той сам се обадил на телефон 112 и повикал полиция, а когато органите на реда пристигнали в дома на Каферинова и екип на „Спешна помощ“, те само констатирали смъртта на жената.

Днес бяха призовани свидетели, сред които дъщерята на убитата-Илияна, брат й Тодор, сестра й Надежда Ачева. Още на разпоредителното заседание, което се проведе преди месец, те поискаха по 300 000 лв. кръвнина плю законните лихви. Следващото заседание бе насрочено за 4 октомври т.г., когато ще бъдат изслушани вещите лица по делото.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ