Шеф на БСП-София: Истина е! Васко Терзиев е наше момче, щяхме ние да го издигаме за кмет

7 Dni Bulgaria05.07.2023
payimage-592036

Васил Терзиев бе сред спряганите имена в БСП за кмет на София заедно с Мая Манолова през 2019-а. Това обяви пред „ФАКТИ“ Калоян Паргов, който по това време бе председател на столичната организация на социалистите.

По думите на сегашния председател на Стратегическия институт за национални политики и идеи (СИНПИ) Терзиев като профил се доближава до този на кмета на Бургас от ГЕРБ Димитър Николов. „Терзиев има разговори с ДБ от дълго време“, обясни социалистът. Той добави, че кандидатурата на ГЕРБ за кмет на София ще е тип като Николай Габровски. По-широка за масите и достатъчно разпознаваема.

Според Паргов столицата няма нужда от кмет спринтьор, който да мине като състезател и това да му е трамплин, за да върви по-нагоре в йерархията на държавната власт.

„София има нужда от човек, който с нужната грижа и внимание да работи за този град, за всички, които живеем в него. Вече за София можем да говорим като за две Софии. Едната София се бори за базисно развитие, а другата е развита, в която се иска повече дигитализация, повече зелено. В София има дисбаланс. Неслучайно и лозунгът на БСП за този град от години е, че София се развива на две скорости. Това вече го отбелязват и социологическите анализатори“, поясни председателят на СИНПИ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ