Корнелия е бясна! Тагарев я изкара извън нерви: Оставка?! Нито аз, нито кабинетът се притесняваме

payimage-592010

„Не съм притеснен по никакъв начин, че лидер на опозиционна партия е поискал оставката ми. Предполагам и кабинетът няма да е притеснен“, това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев по повод поисканата му оставка.

По-рано днес от БСП поискаха оставката на министъра на отбраната.

„Във връзка с решенията на правителството за Украйна и най-вече на министъра на отбраната Тодор Тагарев за позицията му, че е готов да наруши конвенцията от Монтрьо и да се пусканат кораби на НАТО в Черно море. Искаме оставката на Тагарев, той вече е вреден за България. Действията и думите му да опасни за националната сигурност“, каза соцлидерката Корнелия Нинова на брифинг в кулоарите на парламента.

Тагарев заяви, че съжалява, че е изтекла информация за пристигането на украинския президент Володимир Зеленски в България.

„Това не би трябвало да се случва. Украйна е във война и това е заплаха за неговата сигурност. Надяваме се, че в бъдеще време ще се реализира възможността Зеленски да посети България“, заяви министърът на отбраната от учебния полигон в Ново село, където се провежда учението „Enhanced Vigilance Activity -23 с участието на военнослужещи от италианската бригада „Пинероло“.

„Ако има покана, тя вероятно ще бъде от Министерски съвет. Предполагам, че една негова потенциална визита ще покаже, че помощта на България е високо ценена“, каза още той.

Той заяви, че изтичането на информация за визитата на Зеленски вече е предпоставка тя да бъде отменена.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ