Браво, момче! Григор Димитров отдавна не беше стартирал така мощно на „Уимбълдън“

7 Dni Bulgaria05.07.2023
григор димитров

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров преодоля с лекота първия кръг на „Уимбълдън“, въпреки че двубоят му с японския квалификант Шо Шимабукуро беше прекъсван на няколко пъти.

32-годишният българин спечели срещата с 6:1, 6:2, 6:1 и записа своята победа номер 80 в 130-ия си мач в турнирите от Големия шлем.  Димитров, който е бивш полуфиналист в Лондон, не бе затруднен по никакъв начин от 25-годишния Шимабукуро, който направи дебюта си в основната схема не само на „Уимбълдън“, но и изобщо в турнирите от Шлема. Българският ас реализира поне по два пробива и в трите сета и не допусна да загуби подаването си нито веднъж.

Мачът обаче ще се запомни най-вече с прекъсванията си и по-конкретно второто от тях. Първото от тях дойде при 5:1 гейма в първия сет и бе заради дъжд. Второто, при 6:1, 1:0, бе в следствие на нахлуването на протестиращи екоактивисти на корта. Те разпръснаха по тревата както парчета от пъзел с 1000 част на „Уимбълдън“, така и оранжеви конфети. Минути след това над Лондон отново заваля, което съвсем уби ритъма в мача.

Във втория кръг Димитров трябва да играе с победителя от мача между Иля Ивашка от Беларус и Федерико Кория от Аржентина. Срещата трябва да се играе в четвъртък, но графикът вероятно ще претърпи промяна заради продължаващи проблеми с метеорологичните условия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ