Секретар на Радев взриви държавата: Президентът работи за сериозни промени в Конституцията

payimage-580062

„Президентът Радев и екипът му сериозно работят по този въпрос“, коментира пред БТВ секретарят по правни въпроси на Румен Радев – Крум Зарков във връзка с изказването на Румен Радев, че готви своя Конституция.

„Конституцията не е снимка от плажа, за да се показва. Не става дума за нова Конституция, а за прецизни промени в една определена част. Конституцията, за която всички говорят, не е нищо по-малко от основата на българската държавност и право“, уточни Зарков.

По думите му Радев не можел да представи своите предложения за промени в Конституцията, защото нямало работещи парламенти.

„Днес инициативата е приета от управляващото мнозинство, което легитимира своето съществуване с промени в Конституцията. Те са на ход. В президентството се работи много сериозно“, подчерта Зарков.

„С доклада на ЕК правителството има сериозен инструмент да продължи това, което направи служебното правителство и да приключи процеса по присъединяването на България към Шенген, като ни приемат, там където ни е мястото“, твърди той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ