ЦИРК! Личкана пред съда: Полицай е казал на 23-годишната да излъже, че съм я ударил

личкана

Каква опасност има, кажете просто че съм Ангел Личканов и затова съм в ареста. Гледа се не какво съм направил, а само името ми. Като бях в Пето районно един полицай ми каза “като дойде момичето и стана ясно, че си ти, един колега и каза да каже, че си я ударил. Всичко е измислено, ако трябва ще се боря до край.

Това каза в Пловдивския окръжен съд Ангел Личканов, след като магистратите потвърдиха ареста му. 56-годишният ъндърграунд герой избухна, твърдейки че всички обвинения срещу него са скалъпени, а прокуратурата работи за журналистите.

Ангел Личканов е задържан по обвинения за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, увреждане на чужда собственост и непристойно поведение, грубо нарушаващо обществения ред, предава 24 часа.

На 25 юни 54-годишният Таньо Костадинов управлявал поверения му автобус по бул. “Христо Ботев”. Между 21 и 22 ч. шофьорът бил в района около Централна гара, където заради ремонт движението се извършва само в едни платно. Мерцедес бил препречил пътя и Костадинов 2 пъти надул клаксона, за да привлече вниманието на двама мъже, които си говорели до колата.

Автомобила управлявал Личкана. Преместил го, но не било достатъчно. Според обвинението известният ъндърграунд герой се приближил до автобуса, разбил шофьорския прозорец и замерил неуспешно водача с паве. След това хванал микрофон от рейса и ударил Костадинов в слепоочието, а счупените стъкла порязали ръцете и тялото на 54-годишния мъж.

3 дни преди ситуацията с автобуса, той шофирал автомобила си, когато на червен светофар слязъл и нападнал 23-годишната Мария Богоева.

На 29 юни Районният съд в Пловдив остави Личкана зад решетките. По време на заседанието адвокатът му Стоян Донков обвини двамата пострадали, че са предизвикали клиента му. Младата шофьорка го засякла и му показала среден пръст през прозореца, а водачът на автобуса му крещял. Самият Личканов отрече да е бил когото и да е. “Аз мога да псувам, мога да викам, но не удрям”, категоричен беше той.

Днес адвокат Донков отново посочи, че Богоева се държала арогантно, което довело до скандал с Ангел Личканов. Защитникът посочи още, че престъпленията в които е обвинен клиентът му не са тежки и рядко за такива се дава задържане под стража. За ситуацията с Костадинов пък Личкана му дръпнал ръцете, за да не го набие шофьорът и било възможно тогава да си е ударил главата, но в никакъв случай травмите не били нанесени умишлено. Адвокат Донков коментира и сърдечните проблеми на Ангел Личканов, преди да поиска клиентът му да бъде пуснат от ареста.

“Аз каквото и да кажа е без значение. Не съм извършил нищо, съжалявам че съм бил на такова място и са се случили тези неща. Искам по-лека мярка”, заяви в залата Личкана.

След съвещание магистратите Даниела Събчева, Спасимир Здравчев и Иван Бонев прецениха, че има достатъчно доказателства Ангел Личканов да е виновен за престъпленията, в които е обвинен, както и реална опасност да извърши друго престъпление, ако излезе на свобода. По тази причина потвърдиха ареста му.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ