Депутат на Костадинов си изпусна нервите, удря по трибуната: Този парцал ни го предлагате да гласуваме?!

payimage-592213

Напрежението в пленарна зала ескалира по време на дебатите за референдума на „Възраждане“ за запазване на лева. В сряда правната комисия отхвърли предложението като незаконно. Днес депутатите трябва да решат дали да гласуват „за“ свикване на националното допитване.

Депутатът от партията на Костадин Костадинов Петър Петров толкова се разгорещи от трибуната, че се наложи председателстващият заседанието Росица Кирова да спре микрофона му.

Малко преди него на трибуната бе колежката му Цвета Рангелова.

„Г-жо Рангелова, защо не казахте, че симпатизанти на демократически партии се подписаха в подписката ни за референдума на цели групи. Те казаха, че може и да не харесват политиката на „Възраждане“, но искат да бъдат питани. И ние им казахме, че техните избраници ще гласуват „против“ и те не ни вярваха.

Това доклад ли е, г-н председател, не ви ли е срам да го подпишете?“, обърна се той към шефа на правната комисия Стою Стоев.

„Как може едно изречение да представлява мотиви от проект на решение на водещата комисия? Защо не обяснихте, че в този доклад, който е изготвен и подписан от председателя на комисията, на двамата преподаватели по конституционно право, един от които е конституционен съдия, му е дадено едно изречение, само и единствено защото и двамата са „за“ референдума, и е дадено едно изречение в този доклад.

Това доклад ли е, г-н председател? Не ви ли е срам да го подпишете?

Не ви ли е срам да предложите едно изречение мотиви към проекторешение на Народното събрание? И вие сте ми председател на правната комисия! Добре, че ще има ротация. С гордост ще се радвам, че ще има друг председател на правна комисия! Не ви е срам този парцал да ни го предлагате да гласуваме. И да излизате тук и да ни говорите кое е законосъобразно“, разгневи се той.

Председателстващата заседанието Росица Кирова опита да прекъсне разгорещилия се депутат, но той не спря.

Г-жо Рангелова, Защо не кажете, че всички говорят, че въпросът е незаконосъобразен и нито една от тези демократически партии няма да сезира Конституционния съд – нито тези от ГЕРБ, нито тези от ПП! Ще го сезираме ние от „Възраждане“, отсече почервенял от яд Петров, удряйки по трибуната.

След секунда обаче Кирова му изключи микрофона.

„Успокойте емоцията. Не е необходимо да си викаме, чуваме се“, каза му тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ