Таланти отвориха очите на Гриша Ганчев в последната контрола в Австрия: И ние сме ЦСКА!

7 Dni Bulgaria08.07.2023
1

ЦСКА победи ВШГ Тирол с 2:1 в последната си контрола по време на летния подготвителен лагер на тима в Австрия, която се игра на стадиона в град Нойщифт.

Точни за армейците бяха Марселино Кареасо в 7-ата и младият талант Павел Жабов и последната 90-а минута на мача.

През първото полувреме червените започнаха много по-уверено и със самочувствие двубоя и още във 2-ата минута се стигна до хубава комбинация между Амос Юга и Жираир Шагоян, която доведе до остро центриране по земя в наказателното поле.

Тобиас Хайнц дебнеше, но защитник изчисти пред погледа му. При последвалия корнер Майкъл Естрада стреля неточно с глава. В 7-ата натискът даде резултат, след като Марселино Кареасо навлезе в наказателното поле и с плътен удар в близкия ъгъл не остави шансове на вратаря Стейскал, разписвайки се за 1:0.

Последва леко отпускане в армейските редици и след четвърт час игра Димитър Евтимов трябваше да се намесва на два пъти. Стражът отрази първия удар посока вратата му. Топката обаче остана във владение на Тирол. Прелец преодоля Сейни Санянг и стреля от малък ъгъл. Евтимов с крак спаси, а Енес Махмутович изчисти пред погледа на Букса.

В 18-ата минута Мюлер стигна до топката в наказателното поле и отклони към Букса, който стреля, но Евтимов отново демонстрира перфектна реакция и спаси. Натискът на австрийците даде резултат в 27-ата минута, когато отборът на Тирол възстанови равенството. Ник Прелец беше изведен зад защитата на ЦСКА.

Нападателят финтира Санянг и шутира по земята в долния ляв ъгъл, разписвайки се за 1:1. Десетина минути след това Евтимов спаси сигурен гол. Огринец се озова очи в очи с него, но вратарят изби с крак. В 37-ата Букса стреля от дъгата на наказателното поле, но и в тази ситуация Евтимов бе на мястото си и спаси.

В самия край на първото полувреме Тирол получи пряк свободен удар. Топката беше заложена на границата на наказателното поле. Щумбергер елегантно я завъртя над стената, а със сетни усилия Евтимов успя с върха на пръстите си да я отклони над напречната греда. По този начин двата състава се оттеглиха на почивка при равенство 1:1.

През второто полувреме старши треньорът на армейците Саша Илич отново направи много промени в състава си и даде шанс за изява на почти всички свои налични състезатели. В 55-ата минута Жираир Шагоян подаде към Марк-Емилио Папазов, който не успя да залъже вратаря и от аутлинията потърси Кареасо.

Само че той не съумя да нанесе удар, въпреки че беше на изгодна стрелкова позиция. В ответната атака гредата се оказа най-верният помощник на Бусато, след като успореден на голлинията пас беше засечен от нападателя на австрийците Джъстин Форст. С известна доза късмет Бусато реагира инстинктивно и отклони топката в дясната греда, след което тя се върна при него и той я улови.

Новото попълнение Браян Кордоба, който направи своя неофициален дебют през втората част на няколко пъти демонстрира класни отигравания и заслужи аплодисментите на публиката. До края на мача червените вдигнаха оборотите и в последната 90-а минута Илиан Антонов направи страхотен пробив по дясното крило, подавайки майсторски към Павел Жабов, който с премерен изстрел с десния крак сложи точка на спора, разписвайки се за 2:1.

Това беше последна контрола на ЦСКА на австрийска земя, като в подножието на Алпите армейците записаха 3 победи и 1 загуба в общо 4 контролни срещи.

Утре отборът се прибира в България, след което момчетата на Саша Илич ще получат два дни почивка и във вторник следобед подновяват тренировъчни занимания. Първият мач от новото футболно първенство на ЦСКА е на 16 юли (неделя), когато тимът ни гостува на Хебър в Пазарджик.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ