Борис Бонев взриви БНР: Подценихме комунистическата семка на Васил Терзиев

7 Dni Bulgaria09.07.2023
payimage-592052

Коалицията, издигнала Васил Терзиев за кмет на София подценила факта, че негови роднини са били служители на „Държавна сигурност“. Тази оценка направи в интервю за БНР лидерът на „Спаси София“ Борис Бонев. Той ще бъде водач на софийската листа на коалицията, включваща още „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Екипът на София“.

Бонев каза, че преди да бъде номиниран, Терзиев коректно е информирал политиците за принадлежността на дядо му и баща му към комунистическите тайни служби, но те преценили, че това няма да е „чак толкова голям коминикационен проблем“. Лидерът на „Спаси София“ даде пример със собственото си семейство, което също било подложено на репресии в миналото, но се научило да прощава.

В отговор на друг въпрос Борис Бонев каза, че „Спаси София“ ще се оттегли от коалицията, ако в името на правителството останалите партии започнат да сътрудничат с ГЕРБ на столичен терен. „Компромис със София няма да правим. Ако комфортът на националната власт е за сметка на реформите в София, то нашите партньори ще трябва да си търсят друг коалиционен партньор. Не сме се блъскали 14 години с толкова усилия и труд, за да може накрая всичко това да бъде хвърлен в кофата“, подчерта политикът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ