„Промяната“ ги уби! Те вдигнаха завод за 12 млн. лв. в Пловдив, сега ще им го вземат за няма и 6

7 Dni Bulgaria10.07.2023
1

Частен съдебен изпълнител обяви втора публична продан за оборудването на откритата преди година в Пловдив фабрика за нитрилни ръкавици. Няколко месеца след старта съдружниците от „ППС Мануфакчъринг“ АД-София, обявиха производство по несъстоятелност. Мотивите им бяха влошен бизнес климат и забавяне на доставката на производствената линия от Малайзия, увеличение на цената на контейнерния транспорт, забавяне на корабни доставки, както и скок на цените на основната суровина, курсът на долара, инфлацията, токът, газът и не на последно място – дъмпинг от китайските производители.

Фабриката, разположена в Южната промишлена зона, на ул. „Кукленско шосе“ 17, е изградена основно с европейски средства.  През 2021 г. Фондът за устойчиви градове одобри финансиране за проекта „Стартиране на производство и изграждане на фабрика за нитрилни ръкавици“ на „ППС Мануфакчъринг“ АД. Бяха отпуснати средства в размер на над 12 млн. лв., от които над 7 млн. лв. съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“, предоставено чрез Фонд на фондовете. Също през 2021 г. дружеството получи и удостоверение за инвестиция клас А в размер на 4,7 млн. лева. Има и ипотечен кредит от ОББ за над 1,2 млн. лв.

Месеци след откриването: Фалира фабриката за нитрилни ръкавици в Пловдив

Взискатели по делото срещу дружеството са кредиторите ОББ, ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ и „Фонд за устойчиво градско развитие“ ЕАД.  В тяхна полза са предоставени вещите (машините) на длъжника като обезпечение по договори за особен залог. Всички части от оборудването с пазарна стойност 7 340 900 лв. ще се продават съвкупно. Частният съдебен изпълнител е обявил, че предвид неосъществената първа публична продан наддаването за втората ще стартира от 5 615 788,50 лв. без ДДС., което е с почти 1 млн. лв. по-малко. Отварянето на наддавателните предложения и обявяването на купувач, ако има такъв, ще стане ясно на 15 август 2023 г.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ