Телевизията на ТИМ-аджиите взриви Васил Тезиев: Абе, момче, откъде ти е първия милион!?

7 Dni Bulgaria11.07.2023
payimage-592036

Дистанцията, която ГЕРБ поддържа от изпълнителната власт, донякъде гарантира доверието в тази партия и лоялността на избирателите. Но така или иначе определено трябва да кажем, че участието във властта поне до момента не се свързва с някакви конкретни резултати, а по-скоро с някакъв вид идентичност.

Това коментира политологът проф. Румяна Коларова.

По думите ѝ политиката на „Продължаваме промяната“ да нарича коалицията „сглобка“ „провокира емоция в своите твърди избиратели, от което не печелят“.

Това не е игра, която ти печели доверие, нито пък е стратегия, която може дългосрочно да ти гарантира някаква устойчивост, когато става дума за електорални нагласи„, допълни проф. Коларова.

По отношение на кандидатурата на „ПП-ДБ“ и „Спаси София“ за кмет на столицата Васил Терзиев, тя смята, че е хубаво да се изясни как той е станал бизнесмен и как е спечелил първия си милион и да обясни връзките, които му се приписват с Държавна сигурност.

„По-скоро тук има отношение, че това е човек, който по нечестен начин е спечелил първия си милион. Не става въпрос за комунизъм и залпа на „Аврора“. Хубаво е да се поясни дали има някаква връзка, защото точно тези икономически сектори, в които дядо му и чичо му са ръководили – те са се занимавали с програмиране, точно в тези сектори той развива бизнес“, обясни тя.

По думите ѝ на Запад е нормално децата да бъдат подпомагани от семействата си и всички, например, знаят коя е майката на Бил Гейтс. В България обаче това не се приема за нормално, допълни проф. Коларова.

„Няма съмнение за мен, че той е получил подкрепа от семейството си и родителите си в първите си стъпки. Това е напълно нормално на Запад, но не се приема за нормално в България. „Продължаваме промяната“ непрекъснато твърдяха, че България не е нормална. Сега с техните камъни по техните глави“, продължи политологът.

Тя смята, че успешен бизнесмен не е равно на успешен политик, тъй като управлението на публични средства е различно от управлението на бизнес.

Този човек трябва да се опита да убеди софиянци, не че е добър бизнесмен, който е успял да продаде компанията си, той трябва да ги убеди, че ще използва парите на данъкоплатците по най-добрия за тях начин„, каза още Коларова.

Според нея бюджетът е по-важно да бъде коментиран през декември, когато от него ще се видят резултатите.

„Не смятам, че местните избори ще променят с нещо отношенията в коалицията. Ще намират зад кадър решението по редица спорни въпроси. Така разбрахме, че са се разбрали за постовете в регулаторите. Не е имало случай коалиция да бъде разтурена заради местни избори“, коментира социологът Юлий Павлов пред Bulgaria ON AIR.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ