Асен с голяма изненада за бюджета: Ако има промени, ще са „разход за разход“. Оттук нататък…

payimage-593510

Между първо и второ четене знаете, че има най-разнообразни искания. В рамките на бюджета това ще бъде разход за разход. Това каза пред журналисти в парламента министърът на финансите Асен Василев.

Попитан какво е обсъдено на проведената среща среща на ръководствата на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, Василев каза: „Обсъдихме бюджетната рамка. Знаете, че днес бюджетът се гледа на първо четене. Ако има предложения между първо и второ четене и някой иска да прави допълнителни разходи, да бъдат за сметка на други разходи, тъй като няма възможности за допълнителни приходи. Както знаете, миналата година беше натоварена“.

Това е третият ми бюджет като министър на финансите и вторият, който правим без мнозинство. Винаги си говоря с всички парламентарни групи, за да мине бюджетът в някакви разумни рамки, които да са изпълними.

В отговор на въпрос има ли притеснения относно диалога за бюджета, финансовият министър посочи: „Не. Като цял, виждам, че има нагласа за сравнително дребни корекции, които, ако се направят разход за разход, няма да нарушат бюджетната рамка“.

Попитан за насрочените протести срещу бюджета и готов ли е да отстъпи пред исканията на служителите в МВР, Василев коментира: „Мисля, че трябва да се отнасяме с еднакъв аршин към абсолютно всички служители. Политиката, която беше заложена от служебния кабинет и която ние продължихме, е структурите, кито са получили увеличение миналата година, да не получават тази година, а тези, които миналата година не са получили, да получат тази година 10% увеличение. Това е общата политика, тя се отнася и за МВР, и за всички други държавни структури. Към всички организации е приложен абсолютно един и същи аршин. Оттук нататък, какво се случва с бюджет, е прерогатив на парламента“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ