Бойко шокира ПП и ДеБъ, вижте в каква коалиция (май) влиза ГЕРБ за изборите в София

7 Dni Bulgaria12.07.2023
payimage-593498

ГЕРБ може да се включи в дясноцентристки блок за местните избори в София на есен. Това стана ясно от изказване на лидера на партията Бойко Борисов в кулоарите на парламента, който обясни, че бил готов за такива разговори.

„Чух подобна теория. Не искам да я коментирам, защото бих я нарекъл… Първо, с мен никой не е говорил по такива теми. Ние ще играем с наш кмет. Разбира се, ако има дясноцентристки блок, който да е, знаете – синя София да си остане синя София, съм готов на разговори. Иначе ние винаги сме участвали с наш кмет, със силна листа, а председател на общинския съвет не се назначава, той се избира“, отговори Борисов на въпрос дали е съгласен да се откаже от битката за кметското място в замяна на това председателят на Столичния общински съвет да е от неговата партия.

„Когато дойде време, ще ви съобщя“, отговори той на въпрос дали ще издигнат сегашния шеф на СОС Георги Георгиев за кандидат за кмет.

Името обаче ще стане ясно след август, тъй като на това настоявали органите на партията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ