Вили Лилков: Ще обединя десницата! Терзиев е по-подходящ за кандидат на БСП, ще раздели ПП-ДБ

payimage-338428

Кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София е по-подходяща за БСП. Тази кандидатура ще раздели много тежко дясната общност. Това заяви проф. Вили Лилков, който беше издигнат от инициативен комитет, включваш представители на автентичната десница.

Той обясни пред бТВ, че е решил да приеме номинацията за кмет, след като ПП-ДБ са обявили своя кандидат. „Бях залят от обаждания от хора с десни убеждения“, каза проф. Лилков.

Той обясни, че децата не трябва да носят отговорност за делата на своите родители, но случаят с Терзиев е различен. „Става дума за наследник на най-мракобесната структура, която е репресирала българското общество“, каза проф. Лилков и добави, че ако Терзиев бъде избран това означава да се сложи печата на ДС върху 30-годишния преход.

Според него проблемът идва от лидерите на така нареченото дясно.

„Проблем са лидерите на дясното, които поставиха десните избиратели на няколко пъти на много тежък избор“, каза той, имайки предвид, че преди 4 години те са призовали да се гласува за Мая Манолова за кмет, а през 2021 г. са подкрепили Румен Радев за президент.

Проф. Вили Лилков смята, че ще обедини десницата. В най-скоро време ще поиска подкрепа от СДС и ДСБ. „Ще се явим в една много добра форма през есента“, смята проф. Лилков.

Според него ГЕРБ трябва да се явят със своя собствена кандидатура в София, за да защитят своето 18-годишно управление от 2005 г.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ