Гражданско неподчинение! Родители се вдигат: Ще блокираме възлови пътища, за да ни чуят

родител

Протест пред съдебната палата в Стара Загора. Родители, загубили децата при инциденти на пътя, настояват за бързо разследване и ефективни присъди.

Сред протестиращите са и близките на 13- годишно момиче, пометено от млад шофьор на пътя край Чирпан преди година.

„Мярката му се гледа дни след инцидента, но нищо не беше постановено тогава. Беше пуснат под гаранция срещу 2500 лв.“, каза Таня Стоянова, майка на загиналата Християна.

По думите й в понеделник ще се гледа делото за първи път и очаква да му дадат максимална присъда. „За да може да си излежи наказанието. Моето дете няма да се върне“, посочи тя пред бТВ.

От цялата страна са се събрали хора, за да подкрепят майката на загиналото момиче.

„От 11 години се опитвам да променя законодателството у нас за транспортните престъпления. От няколко години станахме 270 семейства. 34 семейства участваме активно и правим националните протести. Те са над 1000 вече. Приемани сме от всички институции“, каза Иван Спасов, организатор на националните протести.

По думите му им било обещано, че до 31 март щяло бъде приет закон в НС и, че те ще присъстват в експертна комисия.

Той подчерта, че това е последният мирен протест, който организират. „От неделя започваме гражданско неподчинение. Всеки от родителите ще блокира възлов път в своя град, за да може да ни чуят. Иначе държавата е абдикирала от нас и са слепи и глухи за исканията ни“, заяви Иван Спасов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ