Проф. Ангелов за измамата на кандидата за шеф на НЗОК: Притеснени сме! Документите са истина

костадин ангелов

Бяхме изключително притеснени от изнесената в медиите информация за Станимир Михайлов. Това каза проф. Костадин Ангелов от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, който оглавява здравната комисия в Народното събрание пред репортер на „Фокус“.

Казусът със Станимир Михайлов

Припомняме, че кандидатът на ПП-ДБ за шеф на НЗОК Станимир Михайлов подал декларация с невярно съдържание. „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП–ДБ) внесоха кандидатурата на бившия банкер Станимир Михайлов за управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Той е подал декларация с невярно съдържание при имотна сделка. От документите, които прилагаме, се вижда, че на 17.04.2009 г. Станимир Михайлов купува апартамент 50 кв. м. на бул. „Фритьоф Нансен“ за 30000 лева при данъчна оценка 29658.50 лв.

„След проверката видяхме, че публикуваните в медиите документи отговарят на истината. Наистина е закупен апартамент на бул. „Фритьоф Нансен“ за стойност почти равна на данъчната оценка. Един месец след това този апартамент е ипотекиран за 4 пъти по-висока стойност – тоест за пазарната стойност. Такова действие се прави, за да се спести плащането на местни данъци и такси. В случая е ощетена Столична община. Следващото действие, една година по-късно е, че този апартамент е продаден за, мисля че беше 88 000 лева на съдружника на господин Михайлов.“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ