Ало, министър Гвоздейков!? 40 градуса във влака за Варна, деца плачат от задух

c54f24ccf2a79672abaabe4797ad6aa4

За пътуване без климатик и без вентилация във влака за Варна при близо 40-градусовия мор навън в най-горещия ден за 2023 г. според синоптиците, съобщава Lupa.bg.

На вниманието на новия транспортен министър Георги Гвоздейков:

Пратеник провери състоянието на пътническите железопътни превози до морската столица. Отпътува тази сутрин с втора класа, където се предполага, че купетата са климатизирани. Нищо подобно обаче не се усети с пика на мора навън, когато никакъв полъх не осигури БДЖ за препълнения трен.

Семейства с малки деца са пред припадък, малчуганите плачат от задух, а родителите им се канят да заведат искове срещу железниците за опасните условия, в които пътуват.

При гара Горна Оряховица пасажерите вече едва дишат и може да се стигне дори до животозастрашаващи състояния у по-възрастните.

Не по-различна се оказва ситуацията с вагоните по направлението София-Бургас. Макар там климатиците да работят, се оказва, че нощният влак е фрашкан с дървеници, нахапали десетки.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ