Опасна тенденция! Ето защо загиват деца по пътищата, ченге разкри какво се случва по селата

катастрофа мотор

С пиене на алкохол и шофиране на мотори и коли без книжка се занимават масово младите момчета по селата в България, разкри пред Lupa.bg ченге, което следи тенденциите при подрастващите. Всичко това ставало от скука. Заради тези „разнообразия“ следвали тежки погребения.

Тенденцията била много опасна, а миналото помни много случаи на фатални катастрофи с група младежи, решили да се забавляват.

Контролът по селата на практика е минимален и ченгетата са безсилни пред тази тенеденция. Често младежите излизали и на междуградско, натискали газта до последно и в тъмно, нещо което не си позволяват и опитните шофьори.

Ето и най-фаталните инциденти:

Момче и момиче на 17 и 18 години загинаха след удар в уличен стълб в пловдивското село Чоба. Инцидентът е станал малко след 1 часа. Колата е карало момчето, което има шофьорска книжка едва от няколко месеца.

Малко след един часа жителите на улица „Пейо Яворов“ в село Чоба били събудени от силен трясък.

„В 1.30 се изтропа силно и после към 2 часа полиция, пожарни. Мъжът ми в 5 часа стана и вика видя ли, че у дома влязоха. Аз така се уплаших, че треперя цялата днеска. Рязали колата да ги вадят“, разказва Станка Калчева.

„Излезнах тука вече то имаше много хора събрани. Казаха, че на место са загинали децата, били са тука на купон у едно дете са били събрани“, каза Дора Раднева.

Най-вероятната причина за катастрофата е шофиране с висока скорост. Колата се е ударила в електрически стълб и в оградата зад мен.

Хората от селото разказват, че това е четвърта катастрофа в този пътен участък в рамките на две години.

Тежка катастрофа във Видин.

Инцидентът е станал около 23:30ч. на бул. Панония – посока изхода на областния град (Северна промишлена зона).

Според първоначалните данни 23-годишен жител на град Видин, шофирайки с несъобразена скорост лек автомобил Мерцедес, напуснал пътното платно, вдясно по посока на движението, и се блъснал в стълб, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Видин. Водачът и 19-годишен видинчанин, пътувал на предната седалка, загиват на място.

В болница е настанен друг 19-годишен младеж, пътувал на задната седалка в колата. Извършен е оглед на местопроизшествието. Разследването продължава в рамките на образувано по случая досъдебно производство.

Козлодуй

Две непълнолетни момчета са загинали при тежка катастрофа край Козлодуй. Други петима са ранени при инцидента, съобщи полицията във Враца.

Инцидентът е станал на пътя между селата Крива бара и Бутан около 1.30 ч. сутринта. Зад волана е бил 16-годишен без книжка. Той е загубил контрол върху колата и е последвал удар в дърво.

На място е починал 15-годишен пътник в колата. 13-годишно момче е починало в линейка на път за болницата.

Първите проби за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни. В колата са пътували общо седем души.

Хасково

Две деца загинаха на място, след като мотопедът им се удари с автомобил по пътя през Кенана в посока Е-80 в района на Хасково. Инцидентът е станал след 18:00 часа.

Водачът на хасковското „Ауди” разказа, че се движел към международния път, когато насреща му се появил мотопедът с децата, които се движели без каски. Внезапно влезли в неговата лента и се ударили в задната лява страна на колата.

Децата били изхвърлени от удара в гората. Според местния сайт haskovo.info казаха, че загиналите са момичета на 15 и 16 години. Пробата на шофьора за алкохол е отрицателна.

Това са само част от драмите с децата ни, от МВР съветват родителите да говорят с хлапетата и да им оказват контрол.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ