Напрежение! Протестът в Цалапица ескалира, щурмуваха къщата на близнаците: ,,Убийци“

цалапица

Протестът в пловдивското село Цалапица, организиран след убийството на Митко Малинов, ескалира. Това се случи, след като жители отидоха пред дома на близнаците Валентин и Борислав, пише trafficnews.bg.

Протестиращите искаха да нахлуят в двора на къщата, но портите бяха заключени и те започнаха да блъскат по вратите с викове „Убийци”. Стигна се и до хвърляне на бомбички в имота, като превантивно беше извикана и пожарна, за да не се стигне до пожар. Полицията на свой ред се опита да успокои протестиращите, затваряйки подстъпите до имота на близнаците със жива верига.

Хората разказаха, че вчера на вратата на къщата е било написано „убийци”, но някой го изтрил надписа.

Жители на пловдивското село Цалапица излязоха на протест за втори пореден ден, след ужасното убийство на Димитър Малинов. Те искат доживотен затвор за убиеца Рангел Бизюрев и справедлива присъда за близнаците Валентин и Борислав.

На шествието в селото присъстваха и родителите на убитото 24-годишно момче, както и кметът на Община „Родопи” Павел Михайлов.

„Искаме справедлив процес и доживотен затвор без право на замяна”, каза Недялко Малинов, бащата на убития Митко. Майката на момчето добави, че за нея двамата близнаци са съучастници в престъплението.

За жителите в селото обаче младите момчета заслужават не по-малко сурова присъда от издирвания извършител на престъплението.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ