Изгонен от ГЕРБ плаши със закриване на автогара „Юг“ в Пловдив

Автогара „Юг“ ще бъде закрита заради пълна неефективност, а международните автобуси, които я използват, ще бъдат прехвърлени на автогара „Родопи“. Това заплаши собственикът на „Хеброс бус“ Веселин Дошков, който държи трите пловдивски автогари, съобщава Plovdiv24.bg.

Община Пловдив притежава 1180 идеални части от територията.Автогара „Юг“ с площ от 5860 кв. метра. В специално писмо „Хеброс бус“ иска от градската администрация да деактуава собствеността си.

От Община Пловдив готвят становище по казуса.

Припомняме, че собственикът на трите пловдивски автогари – „Юг“, „Север“ и „Родопи“  преди години беше в редиците на ГЕРБ, но се раздели с паритята със скандал, след като не бе включен в кандидатдепутатската листа през 2009 г. Преди да излязат окончателните имена от листата се говореше, че той ще е на 2-ро място след лидера на ГЕРБ под тепатата Иван Тотев.

Дошков придоби трите пловдивски автогари през 1998 г. Тогава със заповед на министъра на транспорта Вилхелм Краус се открива процедура за приватизация на 80% от капитала на държавната тогава „Хеброс бус“,  наследник на преобразуваното обединение „Тракия автотранспорт“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ