Няма прошка! Нови промени в НК от днес, масово ще конфискуват коли. А сега карайте пияни

дрегер полиция проверка

Държавата ще конфискува автомобилите, собственост на шофьори, които са хванати зад волана надрусани или пияни. Тази промяна в НК влезе в сила в 00:01 ч. днес и се очертава да е от решаващо значение за начина, по който „войната по пътищата” ще приключи.

С твърда ръка законодателната власт взима крайното решение заради неспиращия ръст в броя на катастрофите, причинени от пияни и дрогирани шофьори. Всъщност днес ще са и първите „изгорели”, които още не са разбрали за ключовата промяна, предава Флагман.

Към момента новият регламент, който бе определен като „революционен” от окръжния прокурор на Бургас Георги Чинев, в общи линии гласи следното:

Ако водач на МПС е проверен от полиция с дрегер или drug test, а резултатът е положителен и автомобилът е негова собственост, МПС-то се отнема в полза на държавата. Ако водачът не е собственик, провинилият се е длъжен да заплати на държавата сума, равна на оценката на автомобила.

„Мога да кажа само, че ще бъдем безкомпромисни при прилагането на измененията в НК. Крайно време е да спечелим тази битка във „войната по пътищата”, коментира пред Флагман бургаският окръжен прокурор Георги Чинев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ