Радев не може да повярва какво написаха за него в един от най-големите вестници

7 Dni Bulgaria29.08.2023
payimage-591011

Правителството незабавно трябва да отстрани Деница Златева („Булгаргаз“) и Малинов („Булгартрансгаз“) от т.нар. преговори с „Боташ“ за предоговаряне на условията по Споразумението и за подписване на финален договор. От репортажа на bTV преди ден стана ясно, че „Булгаргаз“ води преговори за сключване на договор за доставки на количества газ от „Боташ“. Наглостта на ръководството на „Булгаргаз“ е смайваща! А управляващите в момента са вкарани в играта, която служебният кабинет на Румен Радев подхвана. Няма нищо лошо да се търси търговско споразумение за доставки на газ от „Боташ“. Но продажната и слугинска компетентност на ръководителката на „Булгаргаз“ вече е тежко изявена.

Деница Златева, анимационна фигура, поставена от Румен Радев, трябва да бъде отстранена в спешен порядък!

Президентът, който шокира и унищожи държавата с бездарието си да селектира хора за служебното си управление, трябва най-после да осъзнае, че политическото му некадърно творчество строши държавата и я вкара в абсолютен колапс, командван зад паравана от псевдопредприемачи, емблематични крадци от прехода. Така че „политическата гротеска“, за която Радев говори, е именно негово изобретение! Управляват ни неговите министри, България е жертва на неговия политически избор и на неговите фатални грешки!

От министерството на енергетиката развиват тезата, че „турската страна има готовност за разговор в посока на по-различни условия“. Но на последната среща с „Боташ“, турската компания не е отстъпила и една запетая от споразумението пред пишман-дипломатката Деница.

От „Булгаргаз“ сега заявяват, че в момента се водят преговори за сключване на договор! Нека припомня, че споразумението с „Боташ“, което беше осветено в медиите, всъщност уточнява главните параметри на един бъдещ договор за доставка на газ. Защото споразумението уточнява таксата „услуга“ за пренос на количества, която „Булгаргаз“ плаща на „Боташ“, независимо дали се пренася газ до входна точка на България или не се пренася. Споразумението уточнява условията, по които „Булгаргаз“ ще резервира капацитет в полза на „Боташ“. Уточнява, че ние ще доставяме до крайна точка, която „Боташ“посочат. Уточнява, че „Боташ“ може да прехвърля своите права на трети страни. Уточнява и всички неустойки.

Нека отбележа, че в едно споразумение (или договор) има права и задължения за двете страни. В споразумението между „Булгаргаз“ и „Боташ“ има само задължения за българското дружество. Няма нито една клауза, която да е в наша полза, както и да го четем това споразумение. За нас се гарантират единствено изходящите парични потоци. Докато подписаният Протокол гарантира за „Боташ“ запазен капацитет под масата. Гарантира трасето за „Боташ“ на входа и изхода, за преноса на количества газ през България до границата.

В този Протокол „Булгаргаз“ е просто агент на „Боташ“и нищо повече. И сега от изявлението на „Булгаргаз“ си правим извода, че вече се търси финализиране на споразумението с „Боташ“ във вид на договор за конкретни количества газ. Явно, че с този ход считат, че най-после ще дадат физическо оправдание за безобразния договор. Един вид, ето пренасяме газ! Ще прикрият огромната щета, и ще направят опит да изкривят истината.

Затова спешно следва да се алармира, че хората, които са подписали заробващите предварителни условия, напълно безразсъдни, Не трябва да преговарят за каквото и да било оттук нататък, дори за покупка на боза, защото са доказали своята некомпетентност! Доказали са, че не могат да  защитят обществения интерес. Напълно скандално е същите тези хора, да обсъждат и да се ангажират с подписването на договор, който уточнява и цената  и обемите на физическата доставка на газ.

Правителството на премиера Денков е добре да предприеме някакви отговорни действия в тази посока. Не може тези, които са нанесли вреда на държавата с подписа си да бъдат оставени да нанасят още вреди! Това е пълен абсурд! Хора, сключили споразумение, което е изцяло негативно за България, ще продължават да задълбочават вредата. Що за управленска политика е това?!

Изниква въпросът: кое спира правителството да подмени тези хора със смислени експерти?! Ще ви дам и отговор: псевдоолигархията е доволна, че Деница купува скъп газ, който обезценява и продава на борсата, набутвайки дружеството! Имаме посредници на вътрешния пазар, които купуват обезценения газ от „Булгаргаз“ и го продават на клиентите на самото дружество. Класическо източване на държавно дружество.

Тези некомпетентни далавераджийски действия на Деница ги плащаме всички ние. Защото щетите върху „Булгаргаз“, нанасяни от злоупотреба, маскирана като невежество, или от естествена глупост, която псевдоолигархията манипулира, поглъща огромни средства от държавата.

Излиза така, че БЕХ финансира Деница със заеми, за да може тя да си търгува на воля, тоест да безчинства. Защото това е безчинство. БЕХ й Министерство на енергетиката й дадоха милиард и половина лева лично на нея. За да финансират действията й по безстопанственост. И логичното обяснение е, че Деница е удобна за частните далавери на посредниците по източване на държавен ресурс. Купуване на скъп газ, препродаване с обезценка, лапане на комисион от всички по веригата, които позволяват това, и съответно набутване на държавата… Найс, а?! Да не се чудите защо Дениците са вечни в българското управленско тяло!

А България винаги ще си остане много бедна. Спомням си, че тези от ПП щяха да се борят с корупцията! Но виждаме, че съвсем други са задачите им. Живеем в назадничав безпорядък, държат населението политическо неграмотно, контролират медиите, наричат свинщините си „демокрация“. Никой не може да ги обуздае да безчинстват.

Калина Андролова, вестник „Труд“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ