Ще се хванете за главите! Пуснаха шофьора, убил Ани и Явор. Имало алкохол в кръвта на жертвите

адриан антонов

Неопитният шофьор Адриан Антонов, който погуби младежите Ани и Явор на столичния бул. „Сливница“, е вече на свобода под мярка „подписка“. Това съобщи за Lupa.bg адвокат Димитър Марковски, който брани правата на младежа в съда.

„В кръвните изследвания на пострадалите младежи беше намерен алкохол, което определено ще облекчи положението на Адриан по време на процеса“, каза преди минути пред адвокат Марковски.

Явор и Ани живеели заедно повече от две години. Момчето загина на 22 години, момичето бе на 24 години. Двамата загинаха, блъснати от каращия с висока скорост неопитен шофьор Адриан Антонов. Той е имал книжка едва от три месеца.

Антонов помете Явор и Ани на пешеходна пътека в нощта срещу 8 май. От удара тялото на Явор изхвърча на 300 метра. Според полицията шофьорът не е бил употребил алкохол или наркотици.

Веднага след инцидента Lupa.bg запита как влюбената двойка не е видяла автомобила и не е реагирала адекватно на ситуацията на този прав участък, за да могат младежите да са живи. Консумирането на алкохол вероятно се е оказало фатално за възможността да реагират адекватно.

Експерти са категорични, че и пешеходците като участници в движението са длъжни погледнат ситуацията на пътното платно и да реагират адекватно спрямо ситуацията на пътя.

Искана е нова автотехническа експертиза, която да помогне на съдиите да получат по ясна картина за драмата.

Месеци след драмата граждани на столицата блокираха булевард „Сливница“ с искания за по-сериозни мерки срещу джигитите на пътя и справедлив процес за смъртта на младата двойка.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ