Денков заплаши рано в ефир: Радев даде основание за импийчмънт, но…

7 Dni Bulgaria10.09.2023
payimage-587466

Президентът Румен Радев излиза извън правомощията си, но не съм за импийчмънт, това ще попречи да свършим важните задачи пред нас. Радев обаче е дал основания за искането на импийчмънт. Това заяви в ефира на „Събуди се“ по НОВА ТВ премиерът акад. Николай Денков.

„С Радев си говорихме за проблеми, които трябва да решаваме заедно – допълни още Денков. – Не е коректно представена ситуацията за престрелки, имаше залпове от едната страна към другата страна. По много теми можем да работим заедно, Радев многократно е казвал, че трябва да се интегрираме в Европейските институции, и аз това искам, но това трябва да става с конкретни действия. В лично качество влизайки в политиката съм оставил егото си настрана, няма за какво да прощавам на Радев, трябва да вършим работа.

По отношение с казуса за 3-ти март, Денков посочи, че не става въпрос за промяна на начина, по който се празнува празникът, тъй като въпросът е ние с какво искаме да асоциираме нашето бъдеще.

Той отрече покойният вече Алексей Петров да е „навигирал“ съставянето на правителството, и подчерта, че Петров нямал никакво отношение.

По думите на премиера, за да се извърви пътя от  (не)коалицията към коалиция, е необходимо време.

„Трябва да се изгради доверие, че можем да работим по приоритетите си заедно, има някакви първи стъпки в тази посока – аргументира се той. – Тази сесия до Нова година е достатъчна, за да видим можем ли да свършим работа и оттам да се създаде доверие – ако променим Конституцията и приемем замислените промени в закони, може да се говори за това. Вторият начин е коалиционно споразумение, което да подпишем“, каза Денков.

„Ако си изпълним законодателната програма до средата на октомври, няма да има аргументи против влизането ни в Шенген – посочи още премиерът. – В Нидерландия и Австрия предстоят избори и темите за мигрантите са чувствителни. Следващият срок е декември.“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ