Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро ще продължи да се доверява на система 4-4-2 с ромб в средата на терена и занапред. Сърбинът с британски паспорт изненада с тази постройка при гостуването на Берое в Стара Загора и промяната даде резултат.

Армейците изиграха най-силния си мач от началото на сезона и спечелиха с 3:0. Амос Юга беше поставен в предмостието на отбраната, а пред него действаха Джонатан Линдсет, Марселино Кареасо и Тобиас Хайнц, който беше с най-свободна роля и обикаляше по целия фронт на атаката. На нейния връх пък си партнираха Естрада и Назон.

Червените действаха по този начин и в секретната контрола с Литекс през уикенда, когато Ел Маестро направи доста промени и даде шанс на футболисти, които нямат много минути от началото на сезона. Като опорен халф беше изпробван Тибо Вион, пред него играха Кареасо и Шагоян, а зад нападателите Естрада и Асприля действаше Лазар Туфегджич. Дори и с експериментален облик, тимът показа, че се напасва добре към новата схема и победи втородивизионния си съперник с 5:1.

Това е третата формация, която Ел Маестро използва от началото на краткия си престой в ЦСКА. Той игра с 3-5-2 срещу Сепси в Румъния и Лудогорец в Разград и допусна тежки поражения, а със схема 4-1-4-1 не успя да победи Славия и Черно море у дома.

Сега сърбинът се надява с ромба в средата на терена да извлече максимума от своите полузащитници, като вече неведнъж се е доказало, че позицията на Амос Юга е между защитата и халфовата линия. Добрата новина за младия специалист е, че към момента единственият с проблеми, освен трайно контузените Матей и Де Нойер, е Браян Морено. Всички други футболисти са здрави, пояснява „Тема Спорт“.