bTV наистина са помияри! Изкопаха Илчовски на Мая Манолова: Бойко Борисов е виновен за зърното!

7 Dni Bulgaria18.09.2023
payimage-487825

Зърнопроизводителите ще протестират, а изказването на премиера Николай Денков от вчера, че „не преговарял с терористи“ още повече амбицира земеделците.

Светослав Илчовски, прочул се като кучце на Мая Манолова, което лае по Бойко Борисов, не крие, че още на 20 години става милионер от производството на зърно. Притежава 130 хиляди декара земя в България..

„Директните плащания са ограничени за земеделците, но на нас ни плащат „зелени плащания“ – за спазване на зелени производствени практики, да пазим почвата и да облагородяваме земята“, обясни пред bTV Илчовски.
Според него изказването на премиера Денков за „преговорите с терористи“ е глупаво.

„Бойко Борисов ги подхлъзна да говорят глупости“, посочи той.

„Слънчогледът не е борсова култура. Той е с манипулирана стойност. Дава се, че има свръхпроизводство на слънчоглед, а то няма. Нито украинският слънчоглед влияе на цената, нито нашият. Знам, че този слънчоглед го няма. Докладът на Министерството на земеделието на САЩ е манипулиран“, посочи той.

„Украинското зърно няма да повлияе на цените. Цената в търговската мрежа на олиото в момента е манипулирана. Трябва да е около 2 лева, а тя е повече. Аз няма да участвам в протестите. През последните 3 години се създаде голям балон. Фермерите не бяха подготвени за мениджърите, които продадоха скъпи трактори, за семената, които растат без влага“, добави Илчовски.

„Бившият настоящ премиер ги подведе. Контролира се всичко. Не е спирал контролът – продавайте евтино, защото идва евтиното от Украйна – това е замисълът. Те трябва да продават под себестойност и са на загуби. Те са на огромни загуби заради скъпата себестойност на декар. Цената не е световна. Слънчогледът не е на борса. Няма такава на света. Определя се, че цената ще е такава и край“, допълни производителят.

„Ще протестират хората, които са прецакани. Европейската субсидия се използва за наддаване между фермерите. Арендата на декар е от 350 килограма зърно до 600 килограма на декар при калкулация на сегашните цени – твърде са си надскочили бизнеса“, обясни Илчовски.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ